Garantie si service

Certificat de garantie

 

Mobilier

Eliberat in data __/__/20__

Denumire produs:

Termen de garantie: 24 luni

Durata medie de utilizare a mobilierului: 10 ani

Nr. telefon unitatea service: tel. 0720 013 013

Cumparator:________________________

Adresa______________________________

 

I. Clauze de garantie:

Se aplica numai in perioada de garantie acordata de catre producator, cheltuielile cu reparatiile/schimbul de materiale intra in responsabilitatile acestuia; costul oricarei reparatii ulterioare termenului de garantie fiind suportata de catre cumparator.

   1. Garantia se aplica doar in cazul defectelor sau viciilor de materiale, defectelor de proiectare, de executie, precum si in cazul montajului impropriu realizat de catre producator.

   2. Garantia se aplica numai in cazul folosirii si intretinerii corespunzatoare a mobilierului (conform recomandarilor si instructiunilor prezentate in continuare).

   3. Garantia nu se aplica in situatii de folosire, intretinere si depozitare necorespunzatoare (conform precizarilor prezentate in continuare).

   4. Cumparatorul are dreptul si obligatia sa anunte imediat producatorului defectiunea constatata, iar in asteptarea acestuia sa nu intervina cu reparatii proprii. Orice incercare de reparatie a mobilierului direct de catre cumparator, atrage dupa sine exonerarea de raspundere in acest sens a producatorului, iar produsul afectat isi pierde termenul de garantie.

   5. Din momentul in care cumparatorul anunta producatorul despre defectele/viciile aparute, producatorul are obligatia sa se prezinte in maximum 7 zile pentru constatare si reparatiile necesare. In cazul in care se impune schimbarea de materii/materiale, iar termenul de aprovizionare depinde de terţi furnizori, producatorul se obliga sa anunte cumparatorul asupra termenului de livrare a materialului/respectiv a reparatiei (termenul va fi cat mai scurt posibil). In aceasta situatie, produsele asupra carora s-au produs reparatiile isi vor prelungi termenul de garantie cu perioada dintre data anuntului facut de catre cumparator si data reparatiei finale realizate de catre producator.

   6. Fiecare interventie (reparatie / schimbare de materiale defecte) efectuata va fi inregistrata.

   7. Costul reparatiilor produselor aflate in perioada de garantie, vor fi suportate de catre producator. De asemenea, preturile accesoriilor/materialelor care se impun a fi schimbate vor fi suportate de catre producator. Daca la data reparatiilor, se constata ca diverse materiale/accesorii/materii prime care se impun a fi schimbate nu se mai gasesc pe piata, producatorul are obligatia sa anunte cumparatorul asupra produselor similare (din punct de vedere calitativ si economic), iar acesta din urma are obligatia sa aleaga si sa accepte unul dintre aceste produse.

   8. Prin garantia oferita sunt garantate drepturile consumatorilor conf. legii nr.449/2003 si OUG nr. 21/1992.

 

II. Instructiuni / Recomandari

 1. Mobilierul din pal melaminat sau MDF infoliat se foloseste asemanator celui din lemn sau din orice alte produse derivate din lemn.

 2. Mobilierul se foloseste conform cu utilitatile proprii lui. Orice depozitare in/pe/langa piesa de mobilier se face in functie de destinatia bine stabilita a acestuia. Nu se vor incarca spatiile din dulapuri cu lucruri agabaritice, nu se vor folosi piesele de mobilier ca suporturi pentru diverse greutati improprii (acvarii supradimensionate, ghivece mari pozitionate pe masute sau noptiere, nu se va face supra-aglomerare cu aparate electrocasnice a meselor si blaturilor din bucatarii, nu se vor folosi spatiile de deasupr a corpurilor suspendate ca spatii de depozitare excesiva etc.).

 3. Accesarea diferitelor parti din compozitia mobilelor care implica diverse dispozitive se face in conformitate cu instructiunile de folosire a acestora (nu se trantesc si nu se forteaza la –

deschidere/inchidere usile batante; nu se imping frontal usile culisante, acestea accesandu-se doar in limita sinei de culisare; nu se forteaza sertarele prin tragere/impingere excesiva; toate accesoriile montate pe mobilier se folosesc numai in limita indicatiilor proprii etc.)

 1. Mobilierul va fi ferit de umezeala, de agenti inflamabili, de rozatoare si daunatori.

 2. Mobilierul va fi ferit de lovituri, bruscari in folosire, zgarieturi, gauriri si orice alte actiuni menite sa deterioreze si/sau sa aduca prejudicii in timp acestuia.

 3. Intretinerea si curatarea mobilierului din pal melaminat se face periodic, si ori de cate ori este nevoie, prin folosirea unor lavete din material textil moale si absorbant (recomandat cu precadere bumbacul) impreuna cu solutii de curatare recomandate la intretinerea palului melaminat (ex: spray-ul pulverizator, cu actiune antistatica, “Pronto”). Piesele componente din sticla, metal sau plastic se vor curata cu lavete îmbibate in apa calduta si apoi stoarse, ulterior frecându-se cu cârpa uscata.

 4. Nu se vor muta piesele de mobilier asamblate. Atunci cand situatia o impune, piesele se vor dezasambla in ordinea fireasca si se vor transporta separat. Transportul / mutarea lor nu se va face prin târâre si in nici un caz in pozitii improprii (corpuri cu sertare transportate inclinat sau cu sertarele in jos; corpurile pozitionate pe role nu se vor transporta cu rolele înfrânate etc.).

 

III. Precizari

Ies de sub incidenta clauzelor de garantie si din termenele de garantii urmatoarele:

 1. Mobilele si componentele lor avariate, lovite, zgariate in urma unei folosiri necorespunzatoare.

 2. Piesele de mobilier supuse actiunii agentilor chimici si termici, rozatorilor si daunatorilor, umiditatii si igrasiei.

 3. Piesele de mobilier si partile componente ale acestora deteriorate de flama scurt-circuitului electric produs in imediata apropiere a acestora.

 4. Piesele de mobilier reparate de orice alte persoane / societati fara avizul producatorului.

 5. Accesorii de mobilier care au fost inlocuite de catre cumparator.

 6. Piesele de mobilier avariate din cauze de forta majora (cutremur, incendiu, inundatie).

Termenul de reparatie este maxim 15 zile calendaristice.

C.G. modificat 09.03.2011